FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Londonski gradonačelnik: Ariel Sharon je "ratni zločinac"

LONDON, 4. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gradonačelnik Londona KenLivingstone nazvao je izraelskog premijera Ariela Sharona "ratnimzločincem" u oštroj kritici izraelske politike koju je u petak objaviobritanski dnevnik The Guardian.
LONDON, 4. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Gradonačelnik Londona Ken Livingstone nazvao je izraelskog premijera Ariela Sharona "ratnim zločincem" u oštroj kritici izraelske politike koju je u petak objavio britanski dnevnik The Guardian.

Livingstone je odbacio optužbe za antisemitizam i ponovno se odbio ispričati za prošlomjesečnu izjavu u kojoj je novinara Židova usporedio s čuvarom koncentracijskog logora.

Ariel Sharon "je ratni zločinac koji bi trebao biti u zatvoru, a ne na položaju", piše londonski gradonačelnik ističući njegovu odgovornost u masakrima u palestinskim izbjegličkim logorima u Libanonu.

Livingstone osuđuje i "etničko čišćenje" Palestinaca tijekom ekspanzije izraelske države, izraelska naselja na palestinskim područjima i odbacivanje prava na povratak Palestinaca.

"Sharon nastavlja organiziranje terora", tvrdi on, naglašavajući neproporcionalan broj smrtno stradalih Palestinaca i Izraelaca tijekom Intifade.

Livingstone smatra kako treba razlikovati kritiku izraelske politike od antisemitizma, dok izraelska vlada miješa to dvoje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙