FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osnovan Organizacijski odbor "Dana Petra Šegedina"

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - U Matici hrvatskoj u Zagrebu danas jeosnovan Organizacijski odbor "Dana Petra Šegedina", a za predsjednikaje izabran korčulanski gradonačelnik Mirko Duhović.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - U Matici hrvatskoj u Zagrebu danas je osnovan Organizacijski odbor "Dana Petra Šegedina", a za predsjednika je izabran korčulanski gradonačelnik Mirko Duhović.

Prva kulturna priredba "Dana Petra Šegedina", kako je danas dogovoreno, održat će se sredinom rujna u Korčuli, a glavna tema bit će "Zavičajne i mediteranske teme u djelu Petra Šegedina".

Kako je rekao akademik Dubravko Jelčić, ta tema može obuhvatiti cjelokupno Šegedinovo djelo i ne razbija ga.

Organizacijski će odbor do kraja travnja pripremiti program i pravilnik o održavanju dvodnevnih Dana Petra Šegedina, koji bi se, kako je zamišljeno, priređivali svake druge, neparne, godine u Korčuli i Žrnovu, rodnom mjestu istaknutoga hrvatskoga književnika Petra Šegedina (1909.-1998.).

Budući da je Poglavarstvo grada Korčule pokrovitelj i utemeljitelj Dana Petra Šegedina, u Organizacijskom su odboru, osim korčulanskoga gradonačelnika, predstavnici Matice hrvatske, HAZU-a, Društva hrvatskih književnika, Leksikografskoga zavoda "Miroslava Krleže", Kulturnoga prosvjetnog društva "Bratske sloge" iz Žrnova te kulturni i javni djelatnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙