FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužnica protiv kninskoga gradskog vodstva

ŠIBENIK, 15. ožujka 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo uŠibeniku uložilo je Županijskim sudu optužnicu protiv kninskoggradonačelnika Vinka Marića i dvojice dogradonačelnika zbog kažnjivadjela zlouporabe položaja i ovlasti, doznaje se danas od županijskedržavne odvjetnice Živane Beroš-Dodig.
ŠIBENIK, 15. ožujka 2005. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku uložilo je Županijskim sudu optužnicu protiv kninskog gradonačelnika Vinka Marića i dvojice dogradonačelnika zbog kažnjiva djela zlouporabe položaja i ovlasti, doznaje se danas od županijske državne odvjetnice Živane Beroš-Dodig.

Po navodima optužnice trojica kninskih čelnika, sva trojica iz HDZ-a, omogućili su si od lipnja 2001. do kraja prosinca 2002. isplate naknada za članstvo u Gradskom poglavarstvu, suprotno odredbama Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi. Tako su gradonačelnik Vinko Marić i dogradonačelnici Milivoj Marić i Mate Milinović ostvarili više od 150.000 kuna imovinske koristi.

Kako dužnost gradonačelnika i njegovih zamjenika obavljaju profesionalno, kninski čelnici nisu imali pravo na naknadu u Poglavarstvu nakon donošenja Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi u travnju 2001. Oni su, međutim, navodi Odvjetništvo, svjesno propustili uskladiti gradske akte sa zakonskim odredbama, s namjerom da pribave materijalnu korist.

Gradonačelniku Vinku Mariću isplaćeno je tako oko 74.400, Milinoviću blizu 45.000 i Milivoju Mariću nešto manje od 32.000 kuna.

(Hina) xzpod yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙