FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vodstva BiH stranaka o ispunjavanju uvjeta za NATO i EU

MOSTAR, 23. veljače 2005. (Hina) - Vodstva četiri vladajuće stranke uBiH dogovorila su se, na dvodnevnom sastanku koji je u srijedu završenu Neumu, da će do kraja ove godine ispuniti uvjete za prijem BiH uPartnerstvo za mir NATO saveza i početak pregovora o stabilizaciji ipridruživanju s Europskom unijom, izjavio je koordinator skupa uNeumu, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.
MOSTAR, 23. veljače 2005. (Hina) - Vodstva četiri vladajuće stranke u BiH dogovorila su se, na dvodnevnom sastanku koji je u srijedu završen u Neumu, da će do kraja ove godine ispuniti uvjete za prijem BiH u Partnerstvo za mir NATO saveza i početak pregovora o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, izjavio je koordinator skupa u Neumu, hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Podsjetio je kako je jedini preostali uvjet za priključenje Bosne i Hercegovine Partnerstvu za mir potpuna suradnja s Haaškim tribunalom. A potpuna suradnja s Haaškim tribunalom za BiH znači, kako uporno ponavljaju međunarodni čelnici, izručenje optuženika za ratne zločine Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Vodstva Hrvatske demokratske zajednice BiH, Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progresa i Stranke demokratske akcije na prvom zajedničkom sastanku u Neumu, po Čovićevim riječima, također su se dogovorila preuzeti potpunu odgovornost za funkcioniranje svih razina vlasti u BiH. Dodao je da je dogovoreno da ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić, koji je ujedno i predsjednik Partije demokratskog pogresa, nastavi raditi kao ministar u Vijeću ministara BiH. Ivanić je potkraj prošle godine podnio ostavku na dužnost bosanskohercegovačkoga ministra vanjskih poslova nakon što su američke vlasti objavile da je vodstvu njegove stranke, zbog nesuradnje s Haaškim tribunalom, zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države.

Čović je objasnio kako je sastanak u Neumu organiziran na preporuku iz Bruxellesa te će se ubuduće takvi sastanci nastaviti, a sljedeći je zakazan za 22. i 23. ožujka ove godine u organizaciji Srpske demokratske stranke.

Peta vladajuća stranka u BiH, Stranka za BiH, otkazala je sudjelovanje na skupu u Neumu, rekavši da se rasprave o funkcioniranju vlasti u BiH trebaju organizirati u Parlamentu BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙