FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Veleposlanstvo SAD-a poziva Čovića na ostavku

MOSTAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Sjedinjenih AmeričkihDržava u BiH pridružilo se zahtjevima međunarodnih dužnosnika dahrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović podnese ostavku na tudužnost nakon što mu je nedavno Sud BiH potvrdio optužnicu koja gatereti za korupciju i zlouporabu položaja u vrijeme dok je biofederalni ministar financija pomažući navodno Mesnoj industrijiLijanovići utaju poreza.
MOSTAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH pridružilo se zahtjevima međunarodnih dužnosnika da hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović podnese ostavku na tu dužnost nakon što mu je nedavno Sud BiH potvrdio optužnicu koja ga tereti za korupciju i zlouporabu položaja u vrijeme dok je bio federalni ministar financija pomažući navodno Mesnoj industriji Lijanovići utaju poreza.

Kako se navodi u priopćenju dostavljenom HINA-i, Veleposlanstvo SAD-a smatra da bi za instituciju Predsjedništva BiH i građane BiH bilo bolje da Čović odstupi sa svoje sadašnje pozicije člana Predsjedništva BiH.

"Čović se ima svako pravo braniti pred sudovima BiH i imajući puno povjerenje u profesionalnost i neovisnost sudskog sustava potičemo da se ovaj sudski proces završi što je prije moguće. Ova poruka prenesena je Čoviću osobno", navodi se u priopćenju američkog veleposlanstva u BiH.

Ovaj poziv američkog veleposlanstva Čoviću da podnese ostavku uslijedio je nakon učestalih izjava i javnih poziva istaknutih dužnosnika HDZ BiH Čoviću da odbije podnijeti ostavku i nastavi obnašati dužnost člana Predsjedništva BiH, bez obzira na sudski proces koji će uskoro uslijediti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙