FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjedništvo HDZ BiH podržava Čovića

MOSTAR, 21. ožujka 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH u ponedjeljakje na sjednici u Mostaru stalo u obranu člana Predsjedništva BiHDragana Čovića čiju ostavku traži međunarodna zajednica nakon što jenedavno potvrđena optužnica koja ga tereti za zloporabu položaja,odnosno pomaganje Mesnoj industriji "Lijanovići" iz Širokog Brijega uutaji poreza u vrijeme dok je bio federalni ministar financija.
MOSTAR, 21. ožujka 2005. (Hina) - Predsjedništvo HDZ BiH u ponedjeljak je na sjednici u Mostaru stalo u obranu člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića čiju ostavku traži međunarodna zajednica nakon što je nedavno potvrđena optužnica koja ga tereti za zloporabu položaja, odnosno pomaganje Mesnoj industriji "Lijanovići" iz Širokog Brijega u utaji poreza u vrijeme dok je bio federalni ministar financija.

Predsjedništvo HDZ BiH traži od Čovića da "unatoč neprincipijelnim i sračunatim pritiscima još odlučnije nastavi raditi na promoviranju i izgradnji ozračja dijaloga i izgradnji samoodrživih institucija suverene i neovisne BiH, za što je na demokratskim izborima dobio mandat velike većine hrvatskog naroda u BiH", stoji u priopćenju.

Na novinarski upit hoće li Čović podnijeti ostavku predsjednik HDZ BiH Bariša Čolak je novinarima izjavio da će o tome osobno odlučiti Čović.

Komentirajući brojne zahtjeve međunarodne zajednice da Čović podnese ostavku Čolak je kazao da je vodstvo HDZ BiH svjesno tih zahtjeva. "Vodimo računa da HDZ BiH svojim ponašanjem ne prekrši Ustav i zakone BiH", dodao je Čović.

Dopredsjednik HDZ BiH Niko Lozančić je odbio mogućnost da dužnosnici HDZ BiH napuste tijela vlasti u BiH zbog tzv. slučaja Čović.

I Čolak i Lozančić su istaknuli da nema razloga da međunarodna zajednica smijeni Dragana Čovića s dužnosti člana Predsjedništva BiH. Čolak je potvrdio da je nedavno boravio u Bruxellesu da bi predsjednika Europske narodne stranke Wilfrieda Martensa izvjestio o tzv. slučaju Čović i uopće o prilikama u BiH. HDZBiH je od nedavno u statusu promatrača u Europskoj narodnoj stranci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙