FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Veleposlanik BiH u Zagrebu još čeka agrement

MOSTAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova BiH MladenIvanić najavio je da će zatražiti da Predsjedništvo BiH uvedeprotumjere Hrvatskoj zbog prekoračenja roka za davanje agrementaveleposlaniku BiH u Zagrebu Branku Kesiću, piše danas sarajevsko"Oslobođenje" pozivajući se na više neimenovanih izvora u Ministarstvuvanjskih poslova BiH.
MOSTAR, 16. ožujka 2005. (Hina) - Ministar vanjskih poslova BiH Mladen Ivanić najavio je da će zatražiti da Predsjedništvo BiH uvede protumjere Hrvatskoj zbog prekoračenja roka za davanje agrementa veleposlaniku BiH u Zagrebu Branku Kesiću, piše danas sarajevsko "Oslobođenje" pozivajući se na više neimenovanih izvora u Ministarstvu vanjskih poslova BiH.

Ministar Ivanić, po navodima "Oslobođenja", već neko vrijeme iskazuje nervozu zbog ponašanja hrvatskih vlasti koje 11 tjedana ne odgovaraju na zahtjev Ministarstva vanjskih poslova BiH da se Branku Kesiću odobri prijam u Zagrebu.

Nepisan rok za davanje agrementa istekao je potkraj veljače, a pojedini hrvatski mediji već su objavili da novoimenovani

bosanskohercegovački veleposlanik u Hrvatskoj neće dobiti "diplomatsku pristupnicu", podsjeća "Oslobođenje". Kesiću se zamjera što je kao ratni dužnosnik Zavoda za izgradnju Banje Luke sudjelovao u etničkom čišćenju potpisujući odluke o oduzimanju stanarskog prava Bošnjacima i Hrvatima, navodi "Oslobođenje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙