FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 17. ožujka

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 17. ožujka.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 17. ožujka.

RAMALLAH - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić sastat će se s predsjednikom vlade Palestinske samouprave Ahmedom Koreijem s kojim će razgovarati o aktualnom stanju na Bliskom istoku, osobito o ponovnom pokretanju bliskoistočnog mirovnog procesa i izgledima da se ostvari trajno rješenje bliskoistočne krize koje će biti prihvatljivo za sve strane u tom procesu.

SOFIJA - Izaslanstvo saborskog Odbora za europske integracije, predvođeno predsjednikom Odbora Nevenom Mimicom, putuje u dvodnevni službeni posjet Bugarskoj. Izaslanstvo će se sastati s bugarskim Odborom za europske integracije, Skupinom prijateljstva Bugarska-Hrvatska i dužnosnicima bugarskog ministarstva vanjskih poslova.

DEN HAAG - Statusna konferencija u predraspravnom postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivšeg predsjednika vlade tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, Jadranka Prlića i petorice drugih najviših političkih i vojnih dužnosnika Herceg Bosne, Brune Stojića, Valentina Čorića, Berislava Pušića te generala Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka.

DEN HAAG - Statusna konferencija u žalbenom postupku Haškog suda (ICTY) protiv bivšeg zapovjednika Kažnjeničke bojne HVO-a Mladena Naletilića Tute i njegova pobočnika Vinka Martinovića Štele, koje je raspravno vijeće ICTY-a 2002. osudilo na 20 i 18 godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih nad Bošnjacima u Mostaru.

DEN HAAG - Niz dobrovoljnih predaja optuženika Haškom sudu (ICTY), trebao bi se nastaviti s bivšim oficirom Zvorničke brigade VRS Dragom Nikolićem, optuženim za genocid u Srebrenici. Najavivši njegovu predaju, vlada Srbije je navela kako on to čini "jer ne može dopustiti da država zbog njega bude u položaju taoca". Nikolić je sedmi optuženik iz Srbije ili RS koji se dobrovoljno predao Haagu u zadnjih mjesec i pol. Prethodno su to učinili Vladimir Lazarević, Milan Gvero, Radivoj Miletić, Momčilo Perišić, Mićo Stanišić i Gojko Janković.

DEN HAAG - Bivši ministar unutarnjih poslova RS Mićo Stanišić izjasnit će se pred Haškim sudom o krivnji prema 10 točaka optužnice za ratne zločine nad Bošnjacima i Hrvatima u BiH tijekom 1992. Tereti ga se u sedam točaka za zločine protiv čovječnosti zbog progona, istrebljenja, ubojstava, mučenja i deportacija te u tri točke za kršenje ratnog prava i običaja za ubostva, mučenja i okrutno postupanje.

WASHINGTON - Predsjednik Bush sastaje se s irskim premijerom Bertiem Ahernom. Obilježit će irski blagdan sv. Patricka i sudjelovati u proslavi američko-irskog prijateljstva. Bush će također pozdraviti čelnike civilnog društva iz Sjeverne Irske koji promiču mir i toleranciju.

ISLAMABAD - Američka državna tajnica Condoleezza Rice nastavlja azijsku turneju posjetom Pakistanu. Rice će potom posjetiti Afganistan, Japan, Južnu Koreju te Kinu (20. i 21. ožujka).

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Srđan Baković

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel. **385-1-4808-645

Fax: **385-1-4808-822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙