FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zapatero: Španjolska želi da ICTY potvrdi suradnju Hrvatske

MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Želja je Španjolske da Haški sud(ICTY) može potvrditi da Hrvatska surađuje sa Sudom i ispunjava uvjetepotrebne za početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji, rekao je učetvrtak u Madridu španjolski premijer Jose Luis Zapatero.
MADRID, 10. ožujka 2005. (Hina) - Želja je Španjolske da Haški sud (ICTY) može potvrditi da Hrvatska surađuje sa Sudom i ispunjava uvjete potrebne za početak pregovora o članstvu u Europskoj uniji, rekao je u četvrtak u Madridu španjolski premijer Jose Luis Zapatero.

Španjolski je premijer to kazao hrvatskom predsjedniku Stjepanu Mesiću tijekom kratkog bilateralnog sastanka na marginama završnog dana Konferencije o demokraciji i borbi protiv terorizma u Madridu.

"Španjolska želi da ICTY može potvrditi da Hrvatska surađuje u potrazi za optuženikom Haškog suda, te da ispunjava uvjete potrebne za početak pregovora s EU-om", rekao je Zapatero, a prenijela služba za medije španjolske vlade.

Španjolska također zna da Hrvatska ne štedi napore kako bi ispunila zahtjeve Haškog suda, dodaje se u izjavi španjolske službe za medije.

Španjolska je članica Europske unije koja je dosad uvijek zagovarala širenje europskog bloka i nije postavljala nikakvih zahtjeva za pristup deset članica, koje su ušle u EU 2004. godine, a ne iznosi nikakve posebne zahtjeve ni za idući krug zemalja: Rumunjsku, Bugarsku, Hrvatsku, te Tursku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙