FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sud u Atlanti odbio zahtjev roditelja Terri Schiavo

PINELLAS PARK, 23. ožujka 2005. (Hina/AP) - Američki savezni prizivnisud u Atlanti odbacio je zahtjev roditelja 41-godišnje Terri Schiavokoja od 1990. godine vegetira, da liječnici njihovoj kćerki ponovnopriključe tubu kroz koju prima vodu i hranu.
PINELLAS PARK, 23. ožujka 2005. (Hina/AP) - Američki savezni prizivni sud u Atlanti odbacio je zahtjev roditelja 41-godišnje Terri Schiavo koja od 1990. godine vegetira, da liječnici njihovoj kćerki ponovno priključe tubu kroz koju prima vodu i hranu.

Schiavo, 41-godišnja žena koja je prije petnaest godina doživjela infarkt, pri čemu je njezin mozak ostao bez kisika pet minuta, od 1990. je u trajnom vegetativnom stanju. Vjeruje se da je infakt doživjela zbog kemijskog disbalansa do kojega je u organizmu došlo uslijed posljedica anoreksije.

Prema odluci suda nižeg suda na Floridi, koji je postupao prema zahtjevu njezinih roditelja, Schiavo od petka ne prima infuziju.

Njezini roditelji Bob i Mary Schindler novinarima su kazali kako će žalbu uložiti još jedan put, američkom Vrhovnom sudu.

Suprug Terri Schiavo Michael prvu je molbu za ukidanjem infuzijske tube podnio još 1998. kada je počela sudska borba između njega i Terrinih roditelja.

Rasprave o ovome slučaju podijelile su američku javnost, neki smatraju da Terri Schiavo mora ostati na životu, čak i u ovakvom stanju, a drugi osuđuju političare što se miješaju u privatne stvari jedne obitelji. Liječnici su rekli kako Schiavo bez infuzije može preživjeti tjedan ili dva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙