FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudac odlučio da se Schiavo prestane umjetno hraniti

WASHINGTON,22. ožujka 2005.(Hina) - Američki savezni sudac odbio je uutorak zahtjev da se ponovno uvede sonda i nastavi umjetno hranjenjeTerri Schiavo, žene s teško oštećenim mozgom s Floride, javio je CNN.
WASHINGTON,22. ožujka 2005.(Hina) - Američki savezni sudac odbio je u utorak zahtjev da se ponovno uvede sonda i nastavi umjetno hranjenje Terri Schiavo, žene s teško oštećenim mozgom s Floride, javio je CNN.

Odbacujući zahtjev odvjetnika Schiavinih roditelja sudac okružnog suda iz Tampe James Whittemore je napisao da oni nemaju "stvarnih izgleda za uspjeh" na suđenju temeljem argumenata koje su podastrijeli .

Presuda dolazi nakon akcije američkog Kongresa i predsjednika Georgea W. Busha koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak donijeli posebni zakon kojim se dopušta da slučaj Schiavo razmotre savezni sudovi.

Schiavo je bez hrane i vode od prošloga petka kada joj je uklonjena sonda za hranjenje naredbom suca savezne države Florida koji je presudio da njezin suprug ima pravo odlučiti o njezinoj sudbini.

Liječnici smatraju da Terri Schiavo bez cijevi za hranjenje može preživjeti još jedan do dva tjedna.

Nakon ovoga neuspjeha roditelji Terri Schiavo, koji vode pravnu bitku nastojeći održati na životu svoju kćer, uložit će žalbu američkom prizivnom sudu u Atlanti.

Schiavo (41) preživjela je srčani udar 1990. koji je za posljedicu imao teško oštećenje mozga nakon čega živi u trajnom stanju vegetiranja u kojem ne može misliti, govoriti niti se samostalno hraniti i nije svjesna svoje okoline.

Već godinama njezin suprug Michael Schiavo i njezini roditelji vode pravnu bitku oko toga da li dopustiti da Schiavo umre ili je nastaviti održavati na životu. Suprug navodi da se njezino stanje ne može poboljšati, dok roditelji misle suprotno.

Budući da je Michael Schiavo zakoniti skrbnik Terri, niz sudskih odluka na razini Floride dalo mu je za pravo da odluči o njezinoj sudbini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙