FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan oštro kritizira odluku o eutanaziji Terri Schiavo

VATIKAN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Vatikan je u ponedjeljak oštrokritizirao odluku da se prekine umjetno hranjenje Terri Schiavo,Amerikanke koja vegetira već petnaest godina, tvrdeći da je "njezinaagonija, agonija čovječnosti".
VATIKAN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Vatikan je u ponedjeljak oštro kritizirao odluku da se prekine umjetno hranjenje Terri Schiavo, Amerikanke koja vegetira već petnaest godina, tvrdeći da je "njezina agonija, agonija čovječnosti".

"Spora i strašna agonija Terri Schiavo danas je agonija smisla Boga, agonija ljubavi onoga koji se zna sažaliti nad slabijim. To je agonija čovječanstva", piše Osservatore Romano, službeni glasnik Vatikana.

"Tko može i na temelju kojih kriterija ustanoviti kojoj osobi udijeliti 'privilegij' života", pita se dnevnik.

"Postoji žena u bolnici u Miamiju koja umire od gladi i žeđi. Ima žena kojoj se već četiri dana uskraćuju lijekovi, posebne terapije, liječenje protiv boli, ali i hrana i voda, nastavlja dnevnik.

Terri Schiavo je pretrpjela moždani udar u veljači 1990. i otada vegetira. Njezin je suprug u petak sudskom odlukom, unatoč suprotnim željama Terrinih roditelja, izborio pravo da joj se ukine umjetno davanje hrane. Kada bi tako ostalo, Terri bi umrla za tjedan dana ili nešto više.

Predsjednik George W. Bush potpisao je, međutim, u noći s nedjelje na ponedjeljak, zakon koji je izglasao Kongres, namijenjen održavanju na životu Terri Schiavo i očekuje se da će tijekom dana cjevčica za hranjene biti vraćena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙