FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGORP: Humanitarna donacija računala

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić i predsjednik Udruge "Svi smo protiv"Mladen Plazibat potpisali su danas Sporazum o humanitarnom darovanjuračunala djeci roditelja slabijeg socijalnog statusa, osobama sposebnim potrebama i invalidima, te školama, centrima i domovima.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i predsjednik Udruge "Svi smo protiv" Mladen Plazibat potpisali su danas Sporazum o humanitarnom darovanju računala djeci roditelja slabijeg socijalnog statusa, osobama s posebnim potrebama i invalidima, te školama, centrima i domovima.

Ministarstvo će, kako je rečeno, donirati 121 rabljeno računalo i na taj način osigurati potrebnu informatičku opremu za nekoliko desetaka dječjih domova, škola i pojedinaca.

Riječ je o računalima koja po svojoj funkcionalnosti više ne odgovaraju višestruko bržem protokolu obrade podataka u Ministarstvu te su iz tog razloga tijekom prošle i ove godine sustavno zamjenjivana suvremenijim računalima koja odgovaraju potrebama brzog uredskog poslovanja.

Doniranjem računala Ministarstvo se uključilo u akciju "Tisuću računala", u sklopu koje će ispravna rabljena računala biti poklonjena djeci roditelja slabijeg imovinskog stanja, osobama s posebnim potrebama i dječjim domovima u cijeloj Hrvatskoj.

Akcijom će se pomoći i osobama s posebnim potrebama i invalidima da se kroz različite oblike informatičkih vježbi i djelatnosti uključe u radne aktivnosti u svojoj sredini.

Prvih pet računala, kako su najavili iz Ministarstva, biti će uručeno sutra, Centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙