FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: Predaja orgulja u crkvi sv. Filipa i Jakova

VUKOVAR,13. ožujka(HINA) - U nazočnosti velikog broja vjernika, tijekomdopodnevnog misnog slavlja koje je u vukovarskoj župnoj crkvi sv.Filipa i Jakova predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovarufra Zlatko Špehar, upriličena je svečana predaja orgulja koje je tojcrkvi darovala Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske.
VUKOVAR,13. ožujka(HINA) - U nazočnosti velikog broja vjernika, tijekom dopodnevnog misnog slavlja koje je u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio gvardijan Franjevačkog samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar, upriličena je svečana predaja orgulja koje je toj crkvi darovala Hrvatska kulturna zajednica iz Švicarske.

Svečanost je uveličao zbor "Splitski liječnici pjevači" uz koje je pjevao i vukovarski crkveni zbor sv. Cecilija dok je na orguljama svirao maestro Ivan Matarić, koji je ujedno i predsjednik Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske.

Prema riječima voditelja vukovarskog ureda Hrvatske matice iseljenika Silvija Jergovića, orgulje za crkvu sv. Filipa i Jakova kupljene su zahvaljujući donacijama Hrvata koji žive u Švicarskoj, Švicaraca hrvatskog podrijetla i Švicaraca-prijatelja Hrvatske.

Nakon mise, izaslanstvo Hrvatske kulturne zajednice iz Švicarske i članove zbora "Splitski liječnici pjevači" primio je vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer.

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i mjestu masovne grobnice na Ovčari polaganjem vijenaca i paljenjm svijeća odana je počast stradalima u obrani Vukovara.

Župna crkva. sv. Filipa i Jakova koja sa Franjevačkim samostanom čini najstariji arhitektonki spomenik kulture u Vukovaru, teško je stradala u srpskoj agresiji na Vukovar 1991. godine. Crkva je obnovljena izvana, a predstoji njezino unutarnje uređenje.

U obnovu crkve i samostana Ministarstvo mora, turizma, obnove i razvitka, grad Zagreb i Fond za obnovu i razvoj grada Vukovara do sada su, prema podacima Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara, uložili oko 14 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙