FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Donacija za očuvanje i oživljavanje sela

GOSPIĆ, 11. ožujka 2005. (Hina) - U sljedeće dvije godine za provedbu17 projekata očuvanja i oživljavanja seoskih područja u Hrvatskoj UN iFond za globalni okoliš Svjetske banke izdvojit će 326.000 eura.
GOSPIĆ, 11. ožujka 2005. (Hina) - U sljedeće dvije godine za provedbu 17 projekata očuvanja i oživljavanja seoskih područja u Hrvatskoj UN i Fond za globalni okoliš Svjetske banke izdvojit će 326.000 eura.

Tu će pomoć dobiti poljoprivredne zadruge, udruge i obiteljska gospodarstva koja će svojom djelatnošću pridonijeti razvoju poljoprivredne ekološke proizvodnje i turizma u zaštićenim područjima Ličko-senjske, Karlovačke, Primorsko-goranske, Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Darovnica je potpisana danas u Gospiću, a potpisivanju je, osim čelnika Ličko-senjske županije, nacionalnih parkova i Ministarstva kulture, nazočio i norveški veleposlanik Knut Toraasen.

Naime, Norveška je za taj projekt izdvojila 200.000 američkih dolara. "Norveška vlada pomaže razvoj infrastukture i program razminiranja, čime želimo pridonijeti gospodarskom razvoju tih područja, jer je uloga Hrvatske kao lokomotive u regiji vrlo bitna. Ona napreduje k europskim integracijama i mi je u tome podupiremo, iako mi nismo predstavnici EU-a", rekao je veleposlanik Toraasen.

Naglasio je da će norveška vlada i ubuduće novčano pomagati različite programe, posebno zaštite okoliša i očuvanja ekološkog sustava i biološke raznolikosti.

Norveški veleposlanik podsjetio je da je jučer s 9,5 milijuna kuna pomognut i program razminiranja u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Potpisivanju darovnice u Gospiću nazočili su u ime Ministarstva kulture Marina Mlakar i Branko Štulić te voditeljica projekta u Svjetskoj banci Rita Klees.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙