FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Shalom u SAD-u razgovara o mirovini za pripadnike palestinskih službi sigurnosti

WASHINGTON, 8. ožujka 2005. (Hina/AP) - Izraelski ministar vanjskihposlova Silvan Shalom razgovarat će s čelnim ljudima Busheveadministracije o prijedlogu da se militantni pripadnici palestinskihsnaga sigurnosti umirove pomoću arapskih donacija.
WASHINGTON, 8. ožujka 2005. (Hina/AP) - Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom razgovarat će s čelnim ljudima Busheve administracije o prijedlogu da se militantni pripadnici palestinskih snaga sigurnosti umirove pomoću arapskih donacija.

Zamisao da se isplate deseci tisuća policajaca, a neki od njih osumnjičeni su i da su pomagali gerilcima u napadima na Izrael, iznio je prošli tjedan na međunarodnoj konferenciji u Londonu palestinski ministar financija Salam Fajed.

Izraelski ministar vanjskih poslova Silvan Shalom čija vlada nije sudjelovala na londonskoj konferenciji, u utorak će se sastati s državnom tajnicom Condoleezzom Rice i, odvojeno, sa savjetnikom za nacionalnu sigurnost Stephenom Hadleyem.

Fajed je prošli tjedan u Londonu rekao da su zemlje donatori Palestinskoj samoupravi obećale 1,2 milijarde dolara što novoj vladi Mahmuda Abasa omogućuje provođenje reforma kojima bi Izrael potaknula na nove teritorijalne ustupke i utrla put stvaranju palestinske države.

Izrael se priprema na povlačenje iz Gaze, čak kani i židovske grobove premjestiti s toga teritorija koji je držao 38 godina. Već je gotovo spremna i predaja nekoliko naselja na sjeveru Zapadne obale.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙