FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS: Kontroverzan početak kampanje za suradnju s Haagom

BANJA LUKA, 23. ožujka 2005. (Hina) - Kampanja Sekretarijata VladeRepublike Srpske za odnose sa Haškim tribunalom, koja ima za ciljinformiranje javnosti o nužnosti ispunjavanja međunarodnih obvezaprema ovom Sudu, tehnički je korektna, ali sadržajno promašena,ocijenili su u srijedu izvjestitelji domaćih i stranih medija odnosnoagencija.
BANJA LUKA, 23. ožujka 2005. (Hina) - Kampanja Sekretarijata Vlade Republike Srpske za odnose sa Haškim tribunalom, koja ima za cilj informiranje javnosti o nužnosti ispunjavanja međunarodnih obveza prema ovom Sudu, tehnički je korektna, ali sadržajno promašena, ocijenili su u srijedu izvjestitelji domaćih i stranih medija odnosno agencija.

U ovoj multimedijalnoj kampanji, koju je osmislila agencija "Metropolis" i koja je promovirana u utorak pod nazivom "Oni do Haaga ili mi do vraga", pripremljen je video-spot i dva oglasa sa spiskovima haških optuženika koji su još na slobodi, među kojima su se, međutim, našla i imenima osoba koje su se već dragovoljno predale haaškom Tribunalu (a i ona pogrešno navedena!). Uz to, u tv-spotu i u sadržaju oglasa otisnuti su različiti brojevi telefona na koje građani mogu dojavljivati svoja moguća saznanja o haškim optuženicima.

Voditelj Sekretarijata Vlade RS za suradnju s haškim Tribunalom Jovan Spajić izjavio je kako bi se video-spot ove kampanje trebao emitirati na RTRS i još tri tv-postaje u RS, dok će oglase s imenima agencija 'Metropolis' distribuirati na svojim 'jumbo'-panoima.

Kampanja bi trebala službeno početi u srijedu, ali će "pričekati dok se isprave greške u spotu i na bilbordima", izjavio je Spajić i zahvalio novinarima na "korisnim sugestijama".

Novac za pripremu i izvedbu kampanje dijelom će osigurati Vlada RS, a dio bi se osigurao iz donacija, priopćili su iz Sekretarijata za suradnju s Hagom, u kojemu još ne znaju koliko će stajati ovaj projekt.

Istodobno, Ministarstvo financija RS službeno priopćava da im uopće nije poznato iz kojih bi se izvora kampanja trebala financirati.

Neke neslužbene procjene ukazuju da će samo 'produciranje' kampanje na televiziji i putem oglasa stajati oko 50 tisuća eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙