FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktivisti dviju udruga pokušali u Sedmoj gimnaziji dijeliti letke

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačke Sedmegimnazije Ljilja Vokić izvijestila je danas kako su aktivisti udruga"Ženska mreža" i "Iskorak" pokušali dijeliti letke učenicima te škole,a da za svoju akciju nisu dobili suglasnost Ministarstva znanosti,obrazovanja i športa i odobrenje ravnateljice škole.
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Ravnateljica zagrebačke Sedme gimnazije Ljilja Vokić izvijestila je danas kako su aktivisti udruga "Ženska mreža" i "Iskorak" pokušali dijeliti letke učenicima te škole, a da za svoju akciju nisu dobili suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa i odobrenje ravnateljice škole.

"Aktivisti su u društvu novinara pokušali nasilno ući u školu gurajući s vrata portirku i tvrdeći da imaju pravo ući u školu koja je javna ustanova", priopćila je ravnateljica.

Budući da se aktivisti nisu htjeli udaljiti, kako navodi, pozvana je policija, nakon čijeg dolaska su otišli.

"Novinari, zbog odbijanja da se dopusti dijeljenje letaka, izjavili su da će napisati 'svašta'", izvijestila je Vokić.

Po njezinim riječima škola, kao javna ustanova koja provodi srednjoškolsko obrazovanjem mladih, nije mjesto za promidžbu bilo kakvih udruga i njihovih stajališta, nego mjesto izvođenja propisanoga nastavnog plana i programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙