FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Goranovo proljeće": nagrade učenicima osnovnih i srednjih škola

SEVERIN NA KUPI, 28. veljače 2005. (Hina) - Povjerenstvo "Goranovaproljeća" u Lukovdolu danas je objavilo imena šest nagrađenih mladihpjesnika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, kojima će nagrade bitiuručene 21. ožujka u Lukovdolu na "Goranovu proljeću".
SEVERIN NA KUPI, 28. veljače 2005. (Hina) - Povjerenstvo "Goranova proljeća" u Lukovdolu danas je objavilo imena šest nagrađenih mladih pjesnika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, kojima će nagrade biti uručene 21. ožujka u Lukovdolu na "Goranovu proljeću".

Prvu nagradu dobila je Ana Jandras, učenica zaprešićke OŠ "Ljudevita Gaja", i Kristina Kegljen, učenica slavonskobrodske Gimnazije "Matije Mesića", a drugu nagradu Hrvoje Juko, učenik županjske OŠ "Ivana Kozarca", i Ana Orbanić, učenica Pazinskog kolegija Klasične gimnazije u Pazinu.

Trećenagrađeni su Vivien Zbašnik, učenica čabarske OŠ "Petra Zrinskog", Područne škole u Gerovu, te Gordan Kreković, učenik zagrebačke XV. gimnazije.

O nagrađenima je odlučilo Povjerenstvo pod predsjedanjem Branimira Bošnjaka, s članovima Alojzom Majetićem i Marinkom Kovačevićem, nakon pregleda 80 rukopisa (najmanje deset pjesama po rukopisu) prispjelih na natječaj za mlade pjesnike osnovnih i srednjhi škola u Hrvatskoj.

Po riječima Marinka Kovačevića, predsjednika Odbora "Goranova proljeća", i ovogodišnji rukopisi prispjeli na natječaj za mlade pjesnike potvrdili su bogatstvo tema i motiva i zavidnu vještinu i darovitost mladih pjesnika.

Dobitnik je ovogodišnjega "Goranova vijenca" pjesnik i esejist Ivan Rogić Nehajev, a nagrade mladim pjesnicima "Goran" Ivana Bodrožić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙