FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: "Dani hrvatskog jezika" od 11. do 17. ožujka

OSIJEK,10. ožujka 2005. (Hina) - "Dani hrvatskog jezika" ove će godineobilježiti nekoliko aktivnosti u organizaciji Odjela za hrvatski jezikosječkoga ogranka Matice hrvatske, istaknuto je na današnjojkonferenciji za novinare u tome ogranku.
OSIJEK,10. ožujka 2005. (Hina) - "Dani hrvatskog jezika" ove će godine obilježiti nekoliko aktivnosti u organizaciji Odjela za hrvatski jezik osječkoga ogranka Matice hrvatske, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u tome ogranku.

Program počinje sutra u 2. osječkoj gimnaziji učeničkom raspravom o suvišnosti tuđica u hrvatskom jeziku, a o zastupljenosti tuđica u hrvatskom jeziku govorit će se i na radionici koja će se 16. ožujka održati u osječkoj Osnovnoj školi "Jagode Truhelke", izvijestila je voditeljica Odjela za jezik Matičina ogranka Sanda Ham.

Kako je rečeno, u isusovačkoj Klasičnoj gimnaziji u Osijeku će se 17. ožujka održati predavanje o hrvatskim pravopisima, a isti dan i jezična radionica u Visokoj učiteljskoj školi u Slavonskom Brodu.

Matičin osječki ogranak ove je godine prvi put ustanovio Odjel za obilježavanje "Dana hrvatskog jezika", koje smo željeli organizirati tako da dođemo među učenike i uputimo ih na potrebu razmišljanja o jeziku, kazala je Ham.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙