FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dani frankofonije: nagrađeni učenici i studenti

ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Na Danima frankofonije u MedijateciFrancuskog instituta u Zagrebu danas su najboljim zagrebačkimučenicima i studentima, pobjednicima natjecanja "Proljeća pjesnika",uručene nagrade.
ZAGREB, 19. ožujka 2005. (Hina) - Na Danima frankofonije u Medijateci Francuskog instituta u Zagrebu danas su najboljim zagrebačkim učenicima i studentima, pobjednicima natjecanja "Proljeća pjesnika", uručene nagrade.

Pobjednici su studenti zagrebačke Vojne akademije - Roland Vraneš, Tomo Bagarić i Ljudevit Pohajda te učenici sedmog razreda Osnovne škole Izidora Kršnjavoga i osmog razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Zagreba. Nagrade - rječnik, knjige i kasete, uručio im je savjetnik za kulturu pri francuskom veleposlanstvu Michel Anthonioz.

Natjecalo se 50-ak zagrebačkih učenika i studenata koji su na dvadesetak mjesta u Zagrebu (od 4. do 13. ožujka) na francuskom jeziku odgovarali na pitanja iz po jedne ljubavne pjesme francuskih ili hrvatskih pjesnika. Kada je riječ o francuskom pjesniku, onda je uz njegovu pjesmu uz original napisan i prijevod pjesme na hrvatski jezik, a isto je učinjeno i s hrvatskim pjesnicima.

Dodjeli nagrada nazočni su bili i ataše za jezik pri francuskom veleposlanstvu Alain Schneider, direktor Francuskog instituta Didier Moniotte, pedagoška savjetnica Sarah Gabillet, lektorice francuskog jezika u osnovnim školama i gimnazijama Mathilde Fouet i Lamia Boudouani te profesorica francuskog jezika u Osnovnoj školi Izidora Kršnjavoga Jasna Banelli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙