FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Počelo učeničko natjecanje "Lidrano 2005"

ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Smotra literarnih, dramsko-scenskihi novinarskih radova zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, "LiDraNo2005", otvorena je danas u Kazalištu "Kerempuh" u Zagrebu.
ZAGREB, 28. veljače 2005. (Hina) - Smotra literarnih, dramsko-scenskih i novinarskih radova zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, "LiDraNo 2005", otvorena je danas u Kazalištu "Kerempuh" u Zagrebu.

Četrnaesta smotra prvog dana rada ima na programu pojedinačne i skupne scenske nastupe učenika, a sljedećih dana učenici će se natjecati u literarnim radovima, izradbi školskih listova te TV i radio emisijama, rekla je ravnateljica zagrebačke OŠ "Antuna Gustava Matoša" Ana Vučak.

Na gradskom Lidranu natjecat će se oko dvije tisuće učenika, a pobjednici će nastupiti na državnoj smotri, na kojoj će od 24. do 29. travnja sudjelovati 216 literarnih radova, 152 samostalna novinarska rada i 173 školska lista iz Hrvatske.

Pokrovitelj natjecanja je Gradsko poglavarstvo Zagreba, a organizatori Gradski ured za obrazovanje i šport te Osnovna škola Antuna Gustava Matoša i XI. zagrebačka gimnazija.

Temeljna je zadaća LiDraNa njegovanje hrvatskoga jezika i promicanje literarnoga, dramsko-scenskog i novinarskog izraza na hrvatskome jeziku.

Na državnoj razni smotru organiziraju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Zavod za školstvo Republike Hrvatske u suradnji sa stručnim udrugama (Društvo hrvatskih književnika, Društvo hrvatskih novinara, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙