FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RS provjerava moguću suradnju vojnih djelatnika s osumnjičenima

BANJA LUKA, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane RepublikeSrpske izvijestit će do 28. veljače Ministarstvo obrane BiH o tome dali u strukturama Vojske RS ima osoba koje surađuju s osumnjičenima zaratne zločine, potvrdio je banjalučkim Nezavisnim novinama od petkaministar Milovan Stanković.
BANJA LUKA, 25. veljače 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane Republike Srpske izvijestit će do 28. veljače Ministarstvo obrane BiH o tome da li u strukturama Vojske RS ima osoba koje surađuju s osumnjičenima za ratne zločine, potvrdio je banjalučkim Nezavisnim novinama od petka ministar Milovan Stanković.

On je podsjetio da su istrage, provedene na razini RS i Ministarstva obrane BiH, pokazale da nema dokaza koji mogu potvrditi pretpostavke da su optuženi za ratne zločine boravili u objektima VRS u Han Pijesku.

Ministarstvo odbrane BiH također provjerava da li se neke osobe, čija su imena na spisku u Izvještaju Komisije za istraživanje događaja u i oko Srebrenice od 10. do 19. srpnja 1995. godine, nalaze u VRS, a Radna grupa za Srebrenicu ima zadatak identificirati pripadnike VRS koji su sudjelovali u zločinima u srpnju 1995. godine kada su pripadnici vojske i policije RS ubili oko 7800 Bošnjaka.

Radna grupa za Srebrenicu formirana je u skladu s odlukom visokog predstavnika od 16. prosinca 2004, kako bi se analizirali povjerljivi aneksi Izvještaja Komisije za Srebrenicu. Njen izvještaj trebalo bi biti proslijeđen državnom tužitelju i visokom predstavniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙