FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški optuženik Gojko Janković u ponedjeljak se predaje ICTY-ju

BEOGRAD/BANJA LUKA,13. ožujka(Hina) - Bosanski Srbin Gojko Janković,koji je u Den Haagu optužen za zločine nad muslimanskim stanovništvomu Foči tijekom rata u BiH, dobrovoljno će se ponedjeljak predatiICTY-ju, priopćile su u nedjelju srbijanska i vlada RS.
BEOGRAD/BANJA LUKA,13. ožujka(Hina) - Bosanski Srbin Gojko Janković, koji je u Den Haagu optužen za zločine nad muslimanskim stanovništvom u Foči tijekom rata u BiH, dobrovoljno će se ponedjeljak predati ICTY-ju, priopćile su u nedjelju srbijanska i vlada RS.

Optuženi Janković, protiv kojega je haška optužnica podignuta 1999. godine, u Den Haag će otputovati u ponedjeljak u pratnji ministra unutarnjih poslova RS Darka Matijaševića.

Vlada Srbije u svom priopćenju navodi da je Janković o svojoj odluci obavijestio vlade Srbije i Republike Srpske, te da je ta odluka "moralna, odgovorna i u interesu državne zajednice SCG", a da vlade Srbije i Republike Srpske "intenzivno surađuju na ispunjavanju međunarodnih obveza prema Haškom sudu".

Jankovića haška optužnica tereti za ratne zločine nad muslimanskim stanovništvom na području Foče, počinjene od travnja 1992. do veljače 1993. godine. U to vrijeme je optuženi bio zamjenik zapovjednika vojne policije vojske RS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙