FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu 23. ožujka

ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 23. ožujka:
ZAGREB, 23. ožujka 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 23. ožujka:

ZAGREB - Međunarodna konferencija pod nazivom "Europski pretpristupni fondovi: izazov za Hrvatsku" koju organizira Institut za međunarodne odnose u suradnji s fondacijom Friedrich Ebert.

(Novinarski dom, 9:30 sati)

ZAGREB - Tribina u seriji "Europa u Zagrebu" u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb. Kao gost tribine sudjelovat će šef Delegacije Europske komisije u RH, veleposlanik Jacques Wunenburger koji će govoriti o sadašnjem trenutku odnosa EU i Hrvatske. (Europski dom, Jurišićeva 1, 18 sati).

BRUXELLES - Drugi dan dvodnevnog summita EU. Nakon završetka summita, predsjedništvo EU-a će čelnike zemalja kandidata, među njima i hrvatskog premijera Ivu Sanadera, izvijestiti o rezultatima sastanka na vrhu.

BEOGRAD/DEN HAAG - Bivši general Vojske RS Vinko Pandurević, optužen pred Haškim sudom za genocid i ratne zločine u BiH, koji se u nedjelju dobrovoljno predao srbijanskim vlastima, trebao bi otputovati u Den Haag. Pandurevića haška optužnica tereti za genocid, kršenje ratnog prava i običaja kao i zločine protiv čovječnosti tijekom rata u BiH od 1992. do 1996. godine. Prema optužnici, Pandurević je kao zapovjednik Zvorničke brigade VRS sudjelovao u etničkom čišćenju Srebrenice.

DEN HAAG - Prvo pojavljivanje pred Haškim sudom (ICTY) radi izjašnjavanja o krivnji Drage Nikolića, bivšeg oficira sigurnosti Zvorničke brigade vojske RS, optuženog za genocid u Srebrenici u

srpnju 1995. Nikolić se prošloga četvrtka dobrovoljno predao ICTY-u.

DEN HAAG - Nastavak dokaznog postupka obrane na suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću pred Haškim sudom (ICTY) .

PARIZ - Nastavak nuklearnih pregovora Europske unije i Irana.

EREVAN - Posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina.

ISLAMABAD - U posjet Pakistanu stiže afganistanski predsjednik Hamid Karzai.

DEŽURNI U VPR-u:

_________________

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić-Koren, Domagoj Janković

Večer: Sonja Djerasimović

Tel. 385 1 4808 645

Fax.385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙