FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte stabilne nakon umirujućih izjava predsjednika OPEC-a

LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale suse u ponedjeljak na razini oko 53 dolara po barelu nakon što jepredsjednik OPEC-a izrazio zabrinutost zbog visokih cijena nafte ali inaglasio da je tržište dobro opskrbljeno.
LONDON, 7. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte stabilizirale su se u ponedjeljak na razini oko 53 dolara po barelu nakon što je predsjednik OPEC-a izrazio zabrinutost zbog visokih cijena nafte ali i naglasio da je tržište dobro opskrbljeno.

Barel sirove nafte pojeftinio je 16 centi na 53,62 dolara. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 33 centa na 51,47 dolara.

Predsjednik OPEC-a šeik Sabah al-Ahmed al-Sabah izjavio je u ponedjeljak da je tržište nafte dobro opskrbljeno a OPEC spreman jamčiti stabilnost i primjerenu opskrbu i ubuduće.

OPEC je zabrinut zbog porasta cijena referentne košarice za više od 8,5 dolara na 48,36 dolara u razdoblju od 8. veljače usprkos činjenici da je tržište dobro opskrbljeno a globalne zalihe sirove nafte i dalje rastu i sada premašuju prosjek u proteklih pet godina, naglasio je predsjednik naftnog kartela.

"OPEC je i dalje spreman održavati stabilnost i voditi računa o tome da su svjetska tržišta u svakom trenutku dobro opskrbljena", istaknuto je u priopćenju OPEC-a, uz napomenu da je u tu svrhu kartel u tri navrata u 2004. podizao razinu proizvodnje.

"Organizacija trenutno proizvodi oko 29,5 milijuna barela dnevno, što je zajamčilo potpuno podmirivanje potražnje", zaključuje se u priopćenju OPEC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙