FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski parlament potvrdio program prehrambene politike

LJUBLJANA,22. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament usvojio je uutorak Rezoluciju o nacionalnom programu prehrambene politike do 2010.godine u skladu s načelima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), anjime se među ostalim predviđa povećanje potrošnje svježeg povrća zanajmanje 30 posto, smanjenje uporabe masnoća u prehrani, a povećanjehrane koja sadrži vlakna, kalcij i vitamin C.
LJUBLJANA,22. ožujka 2005.(Hina) - Slovenski parlament usvojio je u utorak Rezoluciju o nacionalnom programu prehrambene politike do 2010. godine u skladu s načelima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a njime se među ostalim predviđa povećanje potrošnje svježeg povrća za najmanje 30 posto, smanjenje uporabe masnoća u prehrani, a povećanje hrane koja sadrži vlakna, kalcij i vitamin C.

Rezolucija zahtijeva i napore za smanjenje dnevnog uživanja alkohola te reguliranje tjelesne težine.

Podaci Ministarstva zdravstva pokazuju da samo polovica stanovnika Slovenije ima normalan krvni tlak, a samo jedna trećina normalni stupanj kolesterola i normalnu tjelesnu težinu. Slabe prehrambene navike koje utječu na zdravlje veće su u socijalnim skupinama s manjom naobrazbom, među muškarcima i stanovnicima sela, a imaju i zemljopisnu karakteristiku - masnije i nezdravije jede se u istočnim dijelovima Slovenije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙