FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel: Odnosi s Hrvatskom su prijateljski

LJUBLJANA,9. ožujka(Hina) - Slovenija i Hrvatska imaju prijateljskiodnos i više zajedničkih interesa nego neslaganja koja su ionakonaslijeđena iz bivše Jugoslavije, ocijenio je slovenski ministarvanjskih poslova Dimitrij Rupel u srijedu u Kopru na okruglom stolukoji je pod naslovom "Slovenija - most prema jugoistočnoj Europi"održan u organizaciji koparskog sveučilišta.
LJUBLJANA,9. ožujka(Hina) - Slovenija i Hrvatska imaju prijateljski odnos i više zajedničkih interesa nego neslaganja koja su ionako naslijeđena iz bivše Jugoslavije, ocijenio je slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u srijedu u Kopru na okruglom stolu koji je pod naslovom "Slovenija - most prema jugoistočnoj Europi" održan u organizaciji koparskog sveučilišta.

Na okruglom stolu sudjelovao je i veleposlanik Republike Hrvatske u Ljubljani Mario Nobilo koji je izrazio zadovoljstvo pozitivnim stajalištem službene Ljubljane prema početku pregovora Hrvatske i Europoske unije.

Hrvatska u procesu uključenja u Europu nastoji nadoknaditi vrijeme koje je propustila zbog nametnutog rata, ocijenio je Nobilo, Dodao je da bi eventualni zastoj u tom procesu mogao ojačati protureformističke snage u Hrvatskoj, ali posljedično i u drugim državama koje žele status kandidata jer bi njihovo učlanjenje pomaknuo još više u budućnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙