FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Adams tvrdi da Sinn Fein i IRA nisu kriminalci

tomu što ih policija i irskavlada povezuju s pljačkama banaka i pranjem novca.
STRABANE, Sjeverna Irska, 20. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Vođa Sinn Feina Gerry Adams rekao je u nedjelju skupini pristaša da njegova stranka i IRA nisu kriminalci, unatoč tomu što ih policija i irska vlada povezuju s pljačkama banaka i pranjem novca.

Adams je to poručio potaknut sve češćim optužbama irske vlade da su neki od čelnika Sinn Feina visokopozicionirani u IRA-i te da stoga moraju snositi odgovornost za njezine akcije.

"Nijedan republikanac koji zaslužuje da se tako naziva ne može biti upleten u kriminal", rekao je Adams pred oko tisuću ljudi okupljenih u katoličkom pograničnom gradiću Strabaneu, uporištu IRA-e na zapadu Sjeverne Irske.

"Ako je netko upleten, trebalo bi ga otjerati iz naših redova. Nismo upleteni u kriminal i nećemo tolerirati takvo ponašanje", rekao je.

Optužbe da je Sinn Fein upleten u prosinačku pljačku banke Northern Bank u Belfastu nanijele su težak udarac britansko-irskim naporima za ponovnu uspostavu sjevernoirskog regionalnog parlamenta koji je raspušten 2002. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙