FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Turska mora ispuniti sve kriterije ali ne samo na papiru

BERLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar GerhradSchroeder u ponedjeljak je u Berlinu ocijenio kako Turska moraispuniti kriterije potrebne za pristupanje EU-u "ne samo na papirunego i u djelima", izjavivši ipak da je uvjeren da neće biti odgodepočetka pregovora.
BERLIN, 21. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Njemački kancelar Gerhrad Schroeder u ponedjeljak je u Berlinu ocijenio kako Turska mora ispuniti kriterije potrebne za pristupanje EU-u "ne samo na papiru nego i u djelima", izjavivši ipak da je uvjeren da neće biti odgode početka pregovora.

"Odlučno smo za to da kriteriji budu ispunjeni ne samo na papiru nego i u djelima", kazao je Schroeder nakon sastanka s grčkim premijerom Kostasom Karamanlisom.

Kancelar je istaknuo da će obveze koje je EU odredila za Tursku kako bi njezini pregovori o pristupanju mogli početi 3. listopada biti ispunjene i da će se rok poštivati.

EU je u prosincu 2004. godine dala zeleno svjetlo za početak pregovora o pristupanju s Ankarom, ali je preporučila Turskoj da u praksi počne provoditi svoje obveze u vezi s poboljšanjem situacije poštivanja prava čovjeka i demokracije.

Grčki je premijer s druge strane također inzistirao da se "u svakoj fazi procesa" poštuju svi kriteriji koje je EU-u odredila 2004. godine za Tursku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙