FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski sportaši u nedjelju u štrajku

LJUBLJANA,21. ožujka(Hina) - Sindikat slovenskih sportaša (SŠS) najavioje u za iduću nedjelju 27. ožujka prosvjednu akciju "Dan bez sporta"zbog kojih će vjerojatno izostati utakmice nacionalne lige u nogometu,košarci i rukometu, iako ne i međunarodni susreti.
LJUBLJANA,21. ožujka(Hina) - Sindikat slovenskih sportaša (SŠS) najavio je u za iduću nedjelju 27. ožujka prosvjednu akciju "Dan bez sporta" zbog kojih će vjerojatno izostati utakmice nacionalne lige u nogometu, košarci i rukometu, iako ne i međunarodni susreti.

Kako je na konferenciji za novinare izjavio predsjednik sindikata Dejan Stefanovič, razlog su prosvjeda "nemogući" uvjeti u koje su sportaši dovedeni novim poreznim propisima koji su stupili na snagu početkom ove godine. Stefanovič je zatražio odgovornost, pa i ostavke, ministra financija Andreja Bajuka i ministra školstva i sporta Milana Zvera. S akcijom sportskog sindikata suglasili su se nogometni, košarkaški i rukometni savez, te više sportskih asocijacija u individualnim sportovima.

"Država nas je stisnula u kut i ne preostaje nam ništa drugo osim protesta", izjavio je na konferenciji veslač Iztok Čop, najavljujući da će u nedjelju u središti Ljubljane protestirati oko 200 istaknutih sportaša. Nacionalna sportska krovna organizacija, Olimpijski komitet Slovenije, nije podržala prosvjed.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙