FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Agencija zaprimila dva nova zahtjeva za fiksnu telefoniji

ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija zatelekomunikacije zaprimila je dva nova zahtjeva za izdavanje dozvolaza obavljanje djelatnosti fiksne telefonije, zagrebačkih tvrtkiIskoninternet i Voicecom, doznaje se danas u Agenciji.
ZAGREB, 22. veljače 2005. (Hina) - Hrvatska agencija za telekomunikacije zaprimila je dva nova zahtjeva za izdavanje dozvola za obavljanje djelatnosti fiksne telefonije, zagrebačkih tvrtki Iskoninternet i Voicecom, doznaje se danas u Agenciji.

Svoje zanimanje za fiksnu telefoniju iskazali su i iz zagrebačke tvrtke Nexcom, davatelja telekom usluga temeljenih na IP tehnologiji, iz koje su danas najavili da će tijekom ovog tjedna podnijeti Agenciji zahtjev za dozvolu za pružanje javne govorne usluge u nepokretnoj mreži.

Iz Iskoninterneta, već poznatog davatelja Internet i usluga telefoniranja putem Interneta (VoIP) jučer su obavijestili javnost da su Agenciji predali taj zahtjev, dok su za tvrtku Voicecom iz Agencije samo kazali da je registrirana u Zagrebu kao d.o.o., a da joj je osnivač iz Švicarske.

Vijeće Agencije će te zahtjeve, kako napominju iz Agencije, razmotriti i u zakonskom roku od najkasnije 60 dana izdati dozvolu tim tvrtkama ako su ispunile uvjete propisane Pravilnikom o koncesijama i dozvolama za obavljanje telekomunikacijskih usluga.

Cijena dozvole za fiksnu telefoniju po novom Pravilniku o plaćanju naknade za obavljanje telekomunikacijskih usluga i djelatnosti, koje je nedavno potpisao ministar mora, turizma, prometa i razvitka, snižavaju se sa prijašnjih 8 milijuna kuna na "tek" 20 tisuća kuna.

To je, kako se i očekivalo iz Ministarstva i Agencije, dovelo do predaje novih zahtjeva za dozvolu za fiksnu telefoniju, a očekuje se da će zahtjeva biti još budući obavljanje te djelatnosti nije ograničeno prirodnim resursima, kao primjerice djelatnost mobilne telefonije.

U vezi problematike međusobnog povezivanja operatera (interkonekcije), posebno sa T-Comom, o čemu ovisi i početak rada dva nova fiksna operatera - Optima Telekoma i Portusa - i mobilnog operatera Tele2, koji od lani već imaju dozvolu i koncesiju, iz Agencije su danas ponovili da su standardnu ponudu za to od T-Coma zaprimili 8. veljače.

Stručne službe obavljaju analizu te ponude, o čemu će Vijeće Agencije, kako dodaju, konačnu odluku donijeti u roku od sedam dana (početkom idućega tjedna).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙