FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski obrtnici na sajmu obrtništva u Muenchenu

MUENCHEN, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na 57. Međunarodnom sajmuobrtništva (IHM 2005.), koji je u četvrtak otvoren u Muenchenu,sudjeluju i 53 hrvatska obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničkekomore.
MUENCHEN, 10. ožujka 2005. (Hina) - Na 57. Međunarodnom sajmu obrtništva (IHM 2005.), koji je u četvrtak otvoren u Muenchenu, sudjeluju i 53 hrvatska obrtnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

Ovogodišnji 57. međunarodni sajam obrtništva u Muenchenu na izložbenoj površini od 110 tisuća četvornih metara okupio je 1540 Izlagača iz 34 zemalja, a očekuje se da će sajam obići 190 tisuća posjetitelja.

Hrvatski obrtnici nastupaju po trinaesti put na tom najvećem sajmu obrta u Europi, koji se ove godine održava do 16. ožujka. Na izložbenoj površini od 278 četvornih metara svoje proizvode predstavlja 53 hrvatska obrtnika, od kojih njih 31 izlaže po prvi put.

Na prvom štandu, veličine 204 četvorna metra, predstavljaju se izlagači s proizvodima od metala, plastike, drva i kamena. Na drugom, pak, štandu veličine 74 četvorna metra, predstavljeni su umjetnički obrti. HOK za svoje članove sufinancira 70 posto cijene nastupa na IHM-u.

U okviru obilježavanja "2005. - Godine tradicijskih i umjetničkih obrta", po prvi put na HOK-ovim izložbenim prostorima zasebno se predstavlja šest tradicijskih i umjetničkih obrta. Riječ je o kovačkim i kamenoklesarskim radovima, tkanju na tkalačkom stanu, obradi zlatnog nakita, izradi lutaka te izradi glinenih predmeta na lončarskom kolu.

HOK u potpunosti snosi troškove nastupa šest takvih obrta, koji su postavljeni u oba paviljona. Budući da muenchenski sajam ove godine težište ima na inovacijama, HOK financira i nastup šest inovatora (mobilni upravljački sklop, baterijski ražanj i gradele na ražnju, auto-prikolica, montažni toplinski elementi i plastična preklopna žlica).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙