FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslovna optimističnost u Njemačkoj neočekivano pala

MUENCHEN, 23. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Poslovna optimističnost uNjemačkoj u ovogodišnjoj veljači neočekivano je pala, rezultati su usrijedu objavljenog istraživanja koje je obuhvatilo 7.000 izvršnihdirektora u tom najvećem europskom gospodarstvu.
MUENCHEN, 23. veljače 2005. (Hina/Dpa) - Poslovna optimističnost u Njemačkoj u ovogodišnjoj veljači neočekivano je pala, rezultati su u srijedu objavljenog istraživanja koje je obuhvatilo 7.000 izvršnih direktora u tom najvećem europskom gospodarstvu.

Po istraživanju instituta za ekonomska istraživanja Ifo, indeks optimističnosti pao je na 95,5 bodova, prema 96,4 bodova zabilježenih u siječnju.

Pad toga indeksa iznenadio je ekonomiste koji su predviđali da će taj važan pokazatelj stanja u najvećem europskom gospodarstvu porasti na 96,7 bodova. Njegovo smanjenje uslijedio je nakon dva uzastopna mjesečna rasta što je potaknulo nade u poboljšane izglede njemačkog gospodarstva u slijedećih 12 mjeseci.

Nakon niza revizija naniže procjena njemačkog gospodarskog rasta u 2005., to bi moglo značiti da Europska središnja banka neće pratiti ostale svjetske središnje banke u povećanju kamatnih stopa, kažu analitičari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙