FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnje banke diversificiraju devizne rezerve, dolar tone

LONDON, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute uutorak je na deviznim tržištima oštro potonuo prema najvažnijimsvjetskim valutama zbog rastućih sumnji ulagača da središnje banke usvijetu diversificiraju svoje devizne rezerve, tradicionalno držane udolarima.
LONDON, 22. veljače 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u utorak je na deviznim tržištima oštro potonuo prema najvažnijim svjetskim valutama zbog rastućih sumnji ulagača da središnje banke u svijetu diversificiraju svoje devizne rezerve, tradicionalno držane u dolarima.

Stoga je tečaj dolara potonuo 0,8 posto prema euru, koji stoji 1,3176 dolara. Oslabio je i prema britanskoj funti, koja stoji 1,9064 dolara. Tečaj dolara košta i 1,1694 franaka, te 104,26 jena, oslabivši oko jedan posto.

Južnokorejska središnja banka objavila je u ponedjeljak da planira diversificirati svoje valutne rezerve, četvrte po veličini u svijetu, u više stranih valuta.

Bahreinski guverner izjavio je danas da vidi rastuću ulogu eura u međunarodnim rezervama kako europsko gospodarstvo počinje rasti i osvajati sve veći udio u svjetskoj trgovini.

"Vijest iz Južne Koreje potaknula je danas devizna tržišta, kako su središnje banke i Sjeverne Koreje i Tajvana povukle tijekom jutra na azijskim tržištima svoje naloge za kupovinu dolara", kazao je Mansoor Mohi-Uddin, valutni strateg UBS-a. "Različite izjave pridodaju ukupnom raspoloženju da središnje banke iz Azije i s Bliskog istoka kupuju eure".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙