FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfovitz: Neće biti "promjene režima" u Svjetskoj banci

PARIZ, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Paul Wolfowitz, američkikandidat za predsjednika Svjetske banke, izjavio je u intervjuuobjavljenom u petak da u slučaju izbora neće uvoditi bitne promjene utu instituciju i uzvratio kritičarima koji smatraju da je loš izbor zatu dužnost.
PARIZ, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Paul Wolfowitz, američki kandidat za predsjednika Svjetske banke, izjavio je u intervjuu objavljenom u petak da u slučaju izbora neće uvoditi bitne promjene u tu instituciju i uzvratio kritičarima koji smatraju da je loš izbor za tu dužnost.

Francuskom listu Le Figaro također je rekao da će u banku doći "otvorena duha" i bez političkog programa. Dodao je da bi Afrika trebala biti prioritet rada Svjetske banke i pozvao zemlje donatore da budu velikodušnije.

"Brojni ljudi pričaju o meni, a da me uopće ne poznaju ili me znaju kroz karikature koje su često vrlo neukusne", rekao je Wolfowitz, arhitekt američke invazije na Irak čija je nominacija na dužnost čelnika Svjetske banke izazvala kontroverze.

Upitam hoće li "mijenjati režim" u banci, Wolfowitz je odgovorio: "Apsolutno ne. Mnogi misle da ću banku preokrenuti naglavačke, no to uopće nije moj stil".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙