FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Islamistički ekstremisti uzmiču, tvrdi Wolfowitz

WASHINGTON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ekstremističke islamističkeskupine uzmiču u borbi protiv svjetskog terorizma, napose na Bliskomistoku, izjavio je u utorak u Kongresu zamjenik američkog ministraobrane Paul Wolfowitz.
WASHINGTON, 1. ožujka 2005. (Hina/AFP) - Ekstremističke islamističke skupine uzmiču u borbi protiv svjetskog terorizma, napose na Bliskom istoku, izjavio je u utorak u Kongresu zamjenik američkog ministra obrane Paul Wolfowitz.

"Teroristi su izgubili sposobnost da obučavaju tisuće mogućih terorista u logorima koji su prije postojali u Afganistanu i na sjeveru Iraka", kazao je Wolfowitz pred povjerenstvom Senata za proračun tijekom saslušanja o proračunu Pentagona.

"Premda su vođa Al-Qaide Osama bin Laden i njegov glavni zapovjednik Ayman Al-Zawahiri još na slobodi, više od tri četvrtine zapovjednika Al-Qaide i tisuće pripadnika te organizacije uhvaćeni su i ubijeni od 11. rujna" 2001., dodao je.

Wolfowitzove izjave dolaze nakon izjave američkog čelnika za suzbijanje terorizma da je Osama bin Laden zatražio od Abu Mussaba al-Zarqawija da se uključi u napade na američki teritorij.

Taj čelnik koji nije htio otkriti identitet kazao je da je "Zarqawiju predloženo da se uključi u napade u SAD-u".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙