FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wolfowitz o preuzimanju Svjetske banke razgovarao s Bonom

WASHINGTON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Paul Wolfowitz, čija jenominacija za predsjednika Svjetske banke izazvala kontroverze, učetvrtak navečer je u dva navrata telefonski razgovarao s irskom rockzvijezdom Bonom Voxom o siromaštvu i pitanjima razvoja, izjavio jeWolfowitzev savjetnik Kevin Kellems.
WASHINGTON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Paul Wolfowitz, čija je nominacija za predsjednika Svjetske banke izazvala kontroverze, u četvrtak navečer je u dva navrata telefonski razgovarao s irskom rock zvijezdom Bonom Voxom o siromaštvu i pitanjima razvoja, izjavio je Wolfowitzev savjetnik Kevin Kellems.

Kellems je rekao za Reuters da je Wolfowitz, zamjenik američkog ministra obrane i jedan od glavnih ideologa rata u Iraku, inicirao te razgovore s pjevačem rock skupine U2, čije se ime također spominjalo u kontekstu mogućeg kandidata za predsjednika Svjetske banke.

Odluka američkog predsjednika Georgea W.Busha da kandidira Wolfowitza dočekana je s iznenađenjem, malo oduševljenja i nekim izravnim protivljenjima u Europi gdje je on najbolje poznat kao vodeći zagovornik rata u Iraku koji je među Europljanima duboko nepopularan.

Potpora Bona, koji vodi veliku kampanju za pomoć Africi, mogla bi ublažiti neke od kritika na račun Wolfowitza.

Kellems je rekao da su to bili sadržajni razgovori o smanjenju siromaštva, razvoju i mogućnosti da se pomogne ljudima kroz programe Svjetske banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙