FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel zatražio potporu Svjetske banke za proširenje Rijeka Gateway Projekta

RIJEKA,15. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Svjetske banke, koji uRijeci borave radi nadzora ostvarenja Rijeka Gateway Projekta (RGP),danas su se susreli s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom kojije predložio proširenje projekta i dodatni zajam Svjetske banke zacjelovito rješenje pristupnih cesta do riječke luke, priopćeno jedanas iz gradske uprave.
RIJEKA,15. ožujka 2005.(Hina) - Predstavnici Svjetske banke, koji u Rijeci borave radi nadzora ostvarenja Rijeka Gateway Projekta (RGP), danas su se susreli s riječkim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom koji je predložio proširenje projekta i dodatni zajam Svjetske banke za cjelovito rješenje pristupnih cesta do riječke luke, priopćeno je danas iz gradske uprave.

Svjetska banka odobrila je zajam od 155 milijuna dolara za modernizaciju, restrukturiranje i privatizaciju riječke luke te obnovu i izgradnju pristupnih prometnica do 2009., a još oko 200 milijuna dolara trebalo bi biti osigurano iz državnog proračuna. Jučer je izaslanstvo Svjetske banke posjetilo riječku luku te je tijek provedbe projekta ocijenilo zadovoljavajućim.

U priopćenju se navodi da je "gradonačelnik Obersnel izrazio zabrinutost činjenicom da je u planu gradnje Hrvatskih cesta od 2005. do 2008. za riječki prometni čvor planirano upola manje sredstava od potrebnih, odnosno 344 milijuna kuna od potrebnih gotovo 600 milijuna kuna, a što se odnosi na cestovni dio RGP-a, odnosno usporavanje realizacije gradnje istočne spojne ceste D 404".

Obersnel je, kako stoji u nastavku, pismo istog sadržaja uputio ministru prometa, mora, turizma i razvitka Božidaru Kalmeti i ministru financija Ivanu Šukeru.

U pismu se predlaže proširenje RGP-a i dodatni zajam Svjetske banke za cjelovito rješenje cestovnih pravaca u funkciji riječke luke. "To se ponajprije odnosi na gradnju zapadne spojne ceste D 403 te nedostajućeg drugog traka u dijelu riječke obilaznice čija se vrijednost procjenjuje na 90 milijuna eura", pojašnjeno je u priopćenju.

Obersnel je od predstavnika Svjetske banke zatražio potporu pri uspostavljanju bolje komunikacije s Hrvatskim cestama i osnivanju novog tijela koje bi nadziralo ostvarenje cestovnog dijela RGP-a.

Predstavnik Svjetske banke Michael Audige istaknuo je da je RGP najbolji projekt Svjetske banke u Hrvatskoj te da ga raduje stalni porast prometa u riječkoj luci što, ocijenio je, pokazuje važnost kvalitetne prometne povezanosti riječke luke, priopćeno je iz riječke gradske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙