FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Račan: na lošu odluku EU-a ne odgovoriti greškom

POŽEGA, 18. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i Nacionalnogodbora za pregovore s EU Ivica Račan izjavio je večeras da se na "lošuodluku" Europske unije "ne smije odgovoriti greškom".
POŽEGA, 18. ožujka 2005. (Hina) - Predsjednik SDP-a i Nacionalnog odbora za pregovore s EU Ivica Račan izjavio je večeras da se na "lošu odluku" Europske unije "ne smije odgovoriti greškom".

"Ako smo pametni i ako se nećemo izgubiti u ljutnji zbog jedne loše odluke Europske unije, onda ne smijemo na tu lošu odluku odgovoriti greškom", rekao je Račan u Požegi.

Ocijenio je da "imamo što raditi jer se nismo dobro pripremali za pregovore", dodavši kako se "Slovenija za njih pripremala godinu i pol dana, a mi, evo, dva mjeseca".

"To je ono hrvatsko - lako ćemo, što nam se sada obija o glavu. Čak, da budem ciničan, dobivamo vrijeme da se bolje pripremimo, ako ga budemo znali iskoristiti", rekao je Račan.

Dodao je kako neke reforme, npr. od pravosuđa do državne uprave, moramo napraviti zbog sebe samih, a ne zbog Europe. "Ovo kažem kao predsjednik Nacionalnog odbora za pregovore, a ne kao čelnik jedne političke stranke", izjavio je Račan koji će sa suprugom Dijanom Pleštinom večeras prisustvovati tradicionalnom gastro showu "Kuhačom protiv mina".

Na konferenciji za novinare Račan je prokomentirao i porast broja onih koji se protive ulasku u EU. "Temeljni razlog tog euroskepticizma je domaći, a ne europski. U ovoj su zemlji ljudi više ljuti i nezadovoljni zbog socijalnih i ekonomskih uvjeta svog života, nego zbog Europe, pa se onda ta ljutnja i nezadovoljstvo zbog loših gospodarskih trendova izražava i kada je riječ o Europi", rekao je Račan. Napomenuo je da je i on jednim dijelom euroskeptik jer ne idealizira Europu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙