FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd poziva na sprječavanje eventualnog nasilja na Kosovu

BEOGRAD,8. ožujka 2005.(Hina) - U prvim reakcijama na hašku optužnicuprotiv dosadašnjeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i njegovuostavku, predstavnici službenog Beograda pozvali su na suzdržanost, asnage KFOR-a i UNMIK-a na sprječavanje svakog mogućeg nasilja naKosovu.
BEOGRAD,8. ožujka 2005.(Hina) - U prvim reakcijama na hašku optužnicu protiv dosadašnjeg kosovskog premijera Ramusha Haradinaja i njegovu ostavku, predstavnici službenog Beograda pozvali su na suzdržanost, a snage KFOR-a i UNMIK-a na sprječavanje svakog mogućeg nasilja na Kosovu.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, u povodu haške optužnice protiv Haradinaja, izjavio je u utorak da svi optuženi za ratne zločine moraju odgovarati, ali je pozvao i na "suzdržanost u reakcijama".

"Ovu situaciju ne treba koristiti u dnevno-političke svrhe", kaže se u priopćenju iz Tadićeva ureda, te dodaje da srbijanski predsjednik "poziva na sabranost i suzdržanost kako ne bi bila ugrožena stabilnost i sigurnost Srbije i regije".

Srbijanski premijer Vojislav Koštunica izjavio je da je "najvažnije da svi djeluju konstruktivno i pridonesu očuvanju stabilnosti u pokrajini".

Ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković je ocijenio da je ostavka premijera Kosova Ramusha Haradinaja i odluka da ode pred Haški sud "odgovoran čin".

"Sada je najvažnije da svi građani Kosova, prvenstveno Albanci, mirno prihvate optužnicu i čekaju odluku suda u Den Haagu", navodi se u Draškovićevoj izjavi dostavljenoj medijima, te dodaje da su "snage KFOR-a i UNMIK-a obvezne spriječiti svako eventualno nasilje, te maksimalno zaštititi Srbe, njihovu imovinu, crkve i manastire, kako se ne bi ponovilo ništa slično onome što se dogodilo 17. i 18. ožujka prošle godine". Drašković je, također, na suzdržanost pozvao i Albance i Srbe s juga Srbije, iz općina Preševo, Bujanovac i Medveđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙