FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predala se dvojica bosanskih Srba optuženih za ratne zločine

SARAJEVO,18. ožujka(Hina) - Dvojica bosanskih Srba optuženih za ratnezločine protiv bošnjačkih civila predali su se u petak pravosudnimtijelima Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdili su uredižupanijskih tužitelja u Sarajevu i Bihaću.
SARAJEVO,18. ožujka(Hina) - Dvojica bosanskih Srba optuženih za ratne zločine protiv bošnjačkih civila predali su se u petak pravosudnim tijelima Federacije Bosne i Hercegovine, potvrdili su uredi županijskih tužitelja u Sarajevu i Bihaću.

Dragoje Paunović optužen za zločine u Rogatici u istočnoj Bosni 1992. godine predao se Tužiteljstvu Sarajevske županije, a Marko Samardžija, za kojim se traga zbog zločina u Ključu, županijskom tužiteljstvu u Bihaću.

Kako je pojašnjeno, Paunović se predao uz posredovanje policije Republike Srpske, dok okolnosti Samardžijine predaje nisu navedene.

Glavni tužitelj BiH Marinko Jurčević ranije je izjavio kako je oko deset tisuća osoba pod istragom ili je protiv njih već podignuta optužnica zbog ratnih zločina počinjenih u toj zemlji.

Dio njih treba biti procesuiran pred Vijećem za ratne zločine BiH koje je inaugurirano ranije ovog mjeseca.

Slučajevi za koje državno tužiteljstvo procijeni da se odnose na niže zapovjedne strukture bit će predani na procesuiranje entitetskim odnosno županijskm pravosudnim tijelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙