FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potvrđena optužnica protiv Dragana Čovića

SARAJEVO,10. ožujka 2005.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je učetvrtak veći dio optužnice podignute protiv hrvatskog članaPredsjedništva BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH MateTadića, četvorice braće Ivanković-Lijanović i profesora Pravnogfakulteta u Sarajevu Zdravka Lučića, izvjestila jebosanskohercegovačka državna televizija BHT 1.
SARAJEVO,10. ožujka 2005.(Hina) - Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je u četvrtak veći dio optužnice podignute protiv hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH Mate Tadića, četvorice braće Ivanković-Lijanović i profesora Pravnog fakulteta u Sarajevu Zdravka Lučića, izvjestila je bosanskohercegovačka državna televizija BHT 1.

Iz Suda BiH tijekom dana o tome nije bilo nikakve službene obavijesti no BHT 1, pozivajući se na svoje pouzdane izvore, navodi da je potvrđeno 12 o 14 točaka optužnice koju je podnio posebni odjel za borbu protiv organiziranog i gospodarskog kriminala te korupcije pri Tužiteljstvu BiH.

Optužnica tereti Čovića i ostale za brojna kaznena djela poput zloporabe položaja i ovlasti, nesavjesnog rada u službi, davanja i primanja mita, zločinačko udruživanje i utaju poreza.

Ured Visokog predstavnika za BiH (OHR) ranije je objavio da od Čovića očekuje podnošenje ostavke na dužnost u Predsjedništvu BiH no on je kazao da će odluku o tome što će učiniti donijeti tek nakon što Sud odluči o utemeljenosti optužnice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙