FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jerko Ivanković odbacio optužnicu za utaju poreza

MOSTAR, 11. ožujka 2005. (Hina) - Jedan od suvlasnika Mesne industrijeLijanovići iz Širokog Brijega Jerko Ivanković odbacio je navode izoptužnice, koju je u četvrtak potvrdio Sud BiH, da je tvrtka utajila48 milijuna KM te da je podmitila hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića kako bi im omogućio nezakonite poslove.
MOSTAR, 11. ožujka 2005. (Hina) - Jedan od suvlasnika Mesne industrije Lijanovići iz Širokog Brijega Jerko Ivanković odbacio je navode iz optužnice, koju je u četvrtak potvrdio Sud BiH, da je tvrtka utajila 48 milijuna KM te da je podmitila hrvatskog člana BiH Predsjedništva Dragana Čovića kako bi im omogućio nezakonite poslove.

"U našem slučaju nismo podmićivali niti smo radili carinske utaje. Mi nismo radili ništa što nisu radile i druge mesne industrije. Nije nam omogućeno ništa drugo nego da u ovoj zemlji možemo proizvoditi", rekao je Jerko Ivanković u petak za lokalne medije u Mostaru.

Posebni odjel Tužiteljstva BiH, čiji su tužitelji stranci, podigao je optužnicu protiv četvorice braće Ivanković-Lijanović, protiv člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, predsjednika Ustavnog suda BiH Mate Tadića i profesora Zdravka Lučića.

Jerko Ivanković ocijenio je optužnicu površnom kao i predstavljene dokaze na temelju iskaza zaštićenog svjedoka za kojega mediji tvrde da se radi o malo poznatom Zoranu Nikoliću iz Sarajeva. Nikolić je uz ostalo ustvrdio da su Lijanovići kupili Čoviću stan u Londonu te da je on do prošle godine bio na njihovu platnom popisu, što je Jerko Ivanković zanijekao.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙