FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladin ured za udruge: što prije donijeti strategiju za razvoj civilnog društva

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Vladin Ured za udruge na današnjoj jesjednici raspravljao o načinima i terminima što ranijeg donošenjaStrategije za razvoj civilnog društva, koja je ključni dokument zapristupanje fondovima Europske unije za potporu civilnom društvu.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Vladin Ured za udruge na današnjoj je sjednici raspravljao o načinima i terminima što ranijeg donošenja Strategije za razvoj civilnog društva, koja je ključni dokument za pristupanje fondovima Europske unije za potporu civilnom društvu.

Na sjednici se raspravljalo i o zakonima koji su u procesu donošenja, priopćeno je danas iz Ureda za udruge hrvatske Vlade.

Istaknuto je, uz ostalo, da će se uskoro u javnu raspravu poslati prijedlog zakona o zakladama, a izražena je potreba intenzivnijeg poticanja usklađivanja Zakona o PDV-u s okolnostima rada udruga, prvenstveno ukidanja odredaba kojima se onemogućuje da se strane donacije oslobodi od PDV-a.

U priopćenju se, uz ostalo, podsjeća kako je na sjednici u veljači zaključeno da se zatraže informacije o priljevu i rasporedu sredstava namijenjenih financiranju udruga od strane tijela državne uprave te da se raspravljalo i o aktualnoj polemici o procedurama dodjele sredstava od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙