FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uručena priznanja najboljim gradovima i općinama u Hrvatskoj

ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najboljim gradovima i općinama uHrvatskoj danas su u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu prvi putsvečano uručena priznanja za dostignuća u radu lokalne samouprave.
ZAGREB, 18. ožujka 2005. (Hina) - Najboljim gradovima i općinama u Hrvatskoj danas su u Staroj gradskoj vijećnici u Zagrebu prvi put svečano uručena priznanja za dostignuća u radu lokalne samouprave.

Crikvenica, Koprivnica, Labin, Opatija i Rovinj dobili su priznanje za najbolju praksu u 2004., a priznanje za prinos razvoju lokalne samouprave dobili su Kutina, Rijeka, Osijek i Slatina, općina Kneževi Vinogradi te Crikvenica, Koprivnica i Labin, koji su za rad 2004. dvostruko nagrađeni.

To su, od ukupno 550 jedinica lokalne samouprave, najbolji, najkreativniji i najpredaniji gradovi i općine u Hrvatskoj koji su se natjecali s 38 programa, projekata i inicijativa iz osam područja: rješavanje problema nezaposlenosti, razvoj lokalnog gospodarstva, komunikacija s građanima, modernizacija upravljanja lokalnom samoupravom, predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje, socijalna skrb, zaštita okoliša i gospodarenje komunalnim otpadom.

Priznanja dodjeljuju Savez Udruga gradova i Udruge općina Hrvatske, Središnji državni ured za upravu i Vijeće Europe.

Državni tajnik u Uredu Antun Palarić na prigodnoj je svečanosti ocijenio da su napori u razvoju lokalne samouprave od 1992. do danas "urodili plodom" te naglasio kako predstavnike jedinica lokalne samouprave doživljavaju kao partnere, osobito u raspravi o izmjenama Zakona o lokalnoj samoupravi.

Prihvatio je i inicijativu hrvatske Udruga gradova da priznanja najboljim gradovima i općinama prerastu u nagrade na razini Vlade.

Predstavnik Vijeća Europe John Jackson, koji je danas uručio priznanja, ohrabrio je gradove i općine da nastave razgovor s Vladom o "lokalnom" zakonodavstvu. Poručio je da bi ostali hrvatski gradovi i općine trebali učiti od najboljih, posebice iz njihovih lokalnih programa kojima se smanjuje nezaposlenost i razvija gospodarstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙