FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici radnika Industrogradnje primljeni u Vladi

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici radnika koji su danaspred zgradom Uprave Industrogradnje prosvjedovali tražeći bolje uvjeterada upoznali su danas potpredsjednika Vlade Damira Polančeca steškoćama u Industrogradnji i problemima radnika, priopćila je Vlada.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Predstavnici radnika koji su danas pred zgradom Uprave Industrogradnje prosvjedovali tražeći bolje uvjete rada upoznali su danas potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s teškoćama u Industrogradnji i problemima radnika, priopćila je Vlada.

Za vrijeme prosvjeda, dio radnika uputio se u Banske dvore kako bi od predstavnika Vlade zatražili da se uključe u rješenje njihovih problema.

Polančec je preporučio radnicima osnivanje udruge malih dioničara te shodno tome i važećim zakonskim okvirima, njihovo uključivanje u proces i tijela upravljanja kompanijom, kao što su Skupština, Nadzorni odbor i Uprava, a temeljem činjenice da je vlasnička struktura Industrogradnje disperzirana i veliki broj zaposlenika posjeduje dionice.

Sugestija je potpredsjednika Vlade Polančeca sindikatima, članovi kojih su radnici Industrogradnje, pružanje maksimalne podrške i pomoći u provedbi zaključaka današnjeg sastanka, u čemu im stoji na raspolaganju i Vladin Ured za socijalno partnerstvo.

Što se tiče međusobnog dugovanja i potraživanja države i Industrogradnje, Vlada će poduzeti sve mjere pod ingerencijom Ministarstva financija da se ta potraživanja što prije i efikasnije podmire.

Najveća je preporuka i apel sudionika sastanka Upravi Industrogradnje da što je moguće prije u otvorenom razgovoru rasprave otvorena pitanja s radnicima organiziranim u sindikate, a uz sudjelovanje Ureda za socijalno partnerstvo, ističe se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙