FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U očekivanju rasta kamatnih stopa dolar jača

LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u petakje na svjetskim deviznim tržištima ojačao kako su ulagači sve sklonijinagađanju da će američke središnja banka Fed idućega tjedna podićikamatne stope za četvrtinu postotnog boda.
LONDON, 18. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj američke valute u petak je na svjetskim deviznim tržištima ojačao kako su ulagači sve skloniji nagađanju da će američke središnja banka Fed idućega tjedna podići kamatne stope za četvrtinu postotnog boda.

Do podneva je dolar ojačao 0,6 posto prema euru, koji stoji 1,3315 dolara. 'Zelena valuta' dobila je i 0,8 posto na vrijednosti prema švicarskom franku, pa stoji 1,1625 franaka. Britanska funta pojeftinila je 0,5 posto, na 1.9155 dolara. Jen je oslabio 0,6 posto, tako da se dolarom trguje po 104,8 jena.

Tržišni sudionici očekuju da će Fed na svom zasjedanju u utorak podići ključnu kamatnu stopu za 0,25 postotna boda, na 2,75 posto. "Tržište očekuje dizanje kamatnih stopa u SAD-u. Euro zbog toga ne može izaći iz ovog raspona prema dolaru", kazao je Geoff Kendrick, valutni strateg Westpacka.

Tečaj američke valute kreće se kao jo-jo ove godine između optimizma oko američkog gospodarstva i rastućih kamatnih stopa te pesimizma oko sposobnosti SAD-a da financira svoje rekordne strukturalne manjkove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙