FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeo Prvi biomedicinski kongres za studente

ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Prvi hrvatski međunarodnibiomedicinski kongres za studente i mlade znanstvenike, InternationalCROSS, počeo je s radom kasno poslijepodne u Zagrebu.
ZAGREB, 17. ožujka 2005. (Hina) - Prvi hrvatski međunarodni biomedicinski kongres za studente i mlade znanstvenike, International CROSS, počeo je s radom kasno poslijepodne u Zagrebu.

Kongres će u tri dana rada okupiti gotovo 200 sudionika, studenata svih biomedicinskih fakulteta u Hrvatskoj - medicine, stomatologije, veterine i biofarmacije - i manji broj njihovih kolega iz inozemstva, koji će podnijeti oko 70 znanstvenih i stručnih radova.

Državni tajnik Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Velimir Božikov podržao je povezivanje studenata i rekao da je Hrvatska spremna krenuti u promjene koje donosi Bolonjska deklaracija.

Općenito je izraženo veliko zadovoljstvo činjenicom da je počelo okupljanje studenata biomedicinske skupine gdje će studenti doći do mnogih informacija koje se na prenose kroz nastavu.

Naša su uzajamna nastojanja sudjelovati u razvoju europskog visokoškolskog obrazovanja i u istraživanjima koja se provode u Europi. Uvjerena sam da ćemo to postići i da ćemo biti ponosni zbog toga, rekla je dekanica Medicinskog fakulteta u Zagrebu dr. Nada Čikeš.

Danas kada je Hrvatska blizu EU i Bolonjski proces postaje realnost, samo će nam stalno obrazovanje i uporan rad omogućiti da "preživimo" u svijetu u kojemu je znanje najveća moć, rekao je Mislav Čavka, predsjednik Organizacijskog odbora.

Organizator International CROSS-a je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć zagrebačkog Sveučilišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙