FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rezultati natječaja za državne stipendije za 2005.

ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenstvo za dodjelu državnihstipendija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na osnovinatječaja odobrilo je 3501 državnu stipendiju redovitim studentimadodiplomskih studija, izvijestilo je danas Ministarstvo.
ZAGREB, 1. ožujka 2005. (Hina) - Povjerenstvo za dodjelu državnih stipendija Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa na osnovi natječaja odobrilo je 3501 državnu stipendiju redovitim studentima dodiplomskih studija, izvijestilo je danas Ministarstvo.

Na natječaj za dodjelu državnih stipendija redovitim studentima dodiplomskih studija i naknadu dijela troškova školarine studentima poslijediplomskih studija za 2005., objavljen u javnim glasilima, prispio je 13.741 zahtjev, koji su obrađeni u 55 radnih dana, što je najkraće vrijeme od kada se dodjeljuju državne stipendije, napominje se u priopćenju.

Odobrene stipendije svrstane su u devet skupina - 1281 osobito darovitim redovitim studentima dodiplomskih studija, 374 državne stipendije redovitim studentima dodiplomskih studija na učiteljskim i profesorskim studijima, 145 državnih stipendija redovitim studentima dodiplomskih studija koji se obvežu da će se nakon svršetka studija zaposliti na područjima posebne državne skrbi ili na otocima. Zatim 404 državne stipendije redovitim studentima dodiplomskih studija - hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, djeci poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, HRVI iz Domovinskog rata i njihovoj djeci, 54 redovitim studentima dodiplomskih studija - djeci osoba poginulih, umrlih i nestalih te djeci mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata i mirnodopskim vojnim i civilnim invalidima rata. Nadalje, 1005 državnih stipendija ostalim redovitim studentima dodiplomskih studija, 160 redovitim studentima dodiplomskih studija s prebivalištem u gradu Vukovaru, 21 redovitim studentima dodiplomskih studija koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili u udomiteljske obitelji i 57 redovitim studentima dodiplomskih studija s invaliditetom.

Najveći broj stipendija, 1815, dodijeljeno je studentima Sveučilišta u Zagrebu, 591 Sveučilištu u Osijeku, 492 Sveučilištu u Splitu, 334 Sveučilištu u Rijeci, 203 Sveučilištu u Zadru i 30 studentima privatnih visokih učilišta.

Rezultati natječaja objavljeni su na internetskim stranicama Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (www.mzos.hr.), navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙